Saturday, January 11, 2014

Roakutan (Roaccutane) - moja priča (dan 102)




Danas sam uspela da uhvatim dnevnu svetlost i da se fotografišem sa i bez šminke na licu. Neću mnogo dosađivati sa tekstom - bitnije su fotke. A iskrena da budem moje stanje se nije promenilo od pre neki dan. Na kraju posta napisaću šta sam sve koristila tokom šminkanja.

Fotografije mog lica bez šminke na dnevnom svetlu:






A sada slede fotografije sa šminkom na dnevnom svetlu:




A ovo su fotke bez dnevne svetlosti - isto sa šminkom:


Za ovu make-up rutinu koristila sam:

- Studio Secrets Professional Anti-redness primer (L'Oreal Paris)
- Max Factor Pan Stick foundation (u nijansi true beige 12)
- Dermablend Corrective foundation (Vichy - nijansa opal 15)


Max Factor Pan Stick podloga me je oduševila. Kupila sam je samo zato što 31. decembra nisam mogla da nađem Healthy Mix puder koji obično koristim. Ušla sam u sve parfimerije u mom komšiluku i ni u jednoj nije bilo HM pudera na koji sam navikla. Baš sam se bila iznervirala, pošto mi nije ostalo ni toliko u bočici da se našminkam za doček. Tražila sam šta bih drugo mogla da kupim, međutim naći boju dovoljno svetlu za mene je izazov. Meni je čak i HM puder u nijansi 52 tamniji. Najpribližnije mojoj nijansi je bio ovaj Max Factorov, pa sam se zato odlučila za njega. Moram da priznam da me je iznenadilo koliko mi trenutno ova podloga odgovara! Baš kao da je za mene pravljena. Na pakovanju piše da je za normalnu do suvu kožu, sa čim bih se ja složila. Pokrivanje je odlično, lako se razmazuje i potrebno je malo proizvoda da bi se prekrilo celo lice. Obično kada sam u žurbi našminkam se samo ovim puderom - bez Dermablenda i moram da priznam da mi i tada lice izgleda fenomenalno.

Evo, odlučila sam se da okačim par fotki na kojima se vidi kako se obično šminkam u poslednjih par meseci. U suštini to je cat eye i tamni ili crveni karmin... Zanemarite moj pokušaj da ispadnem normalno na slikama... :) Ubacila sam i par fotki koje su mene razveselile tokom ovih prazničnih dana - otkrila sam webcamtoy sajt pre neki dan, pa sam se malo igrala sa filterima... Nadam se da ćete se i vi nasmejati mojoj "lepoti" na nekim fotkama.




27 comments:

  1. JUPI za slikice,sve super izgleda!! bas si lepa,a posebno mi se okice svidjaju!! :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, obećala sam ovaj post za danas - pa da ispunim! Hvala! :)

      Delete
    2. Oziljke,eventualno ako budes zelela da ublazis,mozes sa vocnim kiselinama,i da se naravno prethodno posavetujes sa dermatologom!! :)

      Delete
    3. Videćemo još koji ćemo tretman za njih da radimo - tako bar moj dermatolog kaže. Isto tako je rekla da ću do kraja proleća imati odličan ten, bez ikakvih nepravilnosti. Kako ću do toga dođi, ne znam, ali ženi u potpunosti verujem jer je stvarno stručnjak u svojoj oblasti. :)

      Delete
  2. Jooj preslatka si ne mogu te ni ti oziljci poruzneti ;)

    ReplyDelete
  3. Pan stick provjereno pravi akne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni do sada ništa nije naškodio i baš mi prija na licu... Verovatno se to razlikuje od kože do kože. A koristim ga svakodnevno već 12 dana, nikakav problem mi nije napravio... I drugarica ga je koristila dugo, ni njoj nije pravio probleme.

      Delete
  4. Sve je super samo stvaaarno bi trebala da nadjes alternativu za pan stick, a i eventualno pronadji zamjenu za dermablend kako ga ne bi stavljala svaki dan. Koristim ga i ja ali imam i Bourjois flower perfection a i voljela bih naci neki bez spf-a. Taj spf ti se uvlaci duboko u pore, a max factor je komedogen takodjer.
    Za jace prekrivanje uzmi artdeco kamuflazu.

    Napredak se bas vidi, najiskrenije mi je drago sto ide nabolje! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dermablend inače i koristim samo ciljano, ne na celom licu - samo malu količinu na određenim mestima, šta ne pokrije puder koji koristim. To je obično oko 5, 6 hiperpigmentacija... Inače, uzeću u obzir ovo za pan stik, mada opet kažem meni ni najmanji problem nije napravio, a ja baš brzo reagujem na stvari koje mi smetaju. Na primer Maybelline Affinitone mi je bukvalno za par sati napravio takav haos po licu - ja mislim da nisam u životu probala gori puder. A nekima je odličan i hvale ga... Ionako je kupljen u žurbi, ja se sigurno vraćam na HM čim ga nađem u svojoj nijansi.

      Hvala na podršci! Drago mi je da se napredak vidi! :)

      Delete
  5. Bravo za napredak! Reši se pan stika, uštedi na drugim stvarima, ali koristi iskuljučivo medicinske pudere. Suludo je da piješ toliko lekova i da se mučiš, a posle da koristiš pudere koji i ljudima bez problema izazivaju probleme. LRP ( La Roche Posay) je medicinska koznetika koja nije skupa, a jako su dobri ( LRP i Vichy su ista kuća da znaš i sve pripada Loreal grupi). Ja koristim LRP BB kremu već mesecima, odlični su. Puderi su oko 2 000 din gore, dole, zavisi koji. Sve najbolje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)

      Razmišljala sam da uzmem LRP, ali ne znam kako bi izgledao na mojoj koži tj. kakve su nijianse (s obzirom da sam jako svetla) i ne znam za koji tip kože je namenjen - pa sam odlučila da oko toga malo istražim, pa da ga uzmem u predstojećem periodu. Ne znam ni koliko prekrivaju... Meni ne smetaju puderi koji nisu medicinski, mislim da je sve to do kože - npr. Vichy puder koji sam probala mi je baš smetao... Mada, svakako mislim da su medicinski kvalitetniji. :)

      Delete
    2. Potrudi se da nađeš testere u apotekama. Jedan trik, kad kupuješ nešto u apoteci zamoli tetu za pomoc, idi bez šminke da vidi kakav problem imaš. Tako ćeš im dati na važnosti, uz osmeh i ljibaznost koji se podrazumevaju, ostvarićeš svoj cilj :) Sigruna sam da će ti dati hrpu testera i onda ih na miru isprobaj. Čak i ako tester nije u najsvetlijoj nijansi možeš ga namazati kod kuće. da vidiš kako tvoje lice reaguje na neki puder, a naknadno juriti odgovarajuću nijansu. Tako nećeš uludo baciti novac i rizikovati reakciju na licu. Ja tako radim i pali provereno! Nije to sramota za ljude koji cene sebe i svoj novac :)

      Delete
    3. Da, da ... Poznat mi je taj "trik". Koristim ga i ja. Problem je što u apotekama blizu mene nemaju testera, moraću malo da proširim pretragu. :) Bilo bi korisno ako bi neko znao gde mogu da se dobiju LRP testeri...

      Delete
    4. I LRP i Vichy su medicinska kozmetika. Ja sam svoj tester za BB kremu jurila po celom gradu. I ja imam izrazito beo ten, te su mi te muke poznate. Još jedan trik, ne opterećuj se, kad ideš gradom, imaš vremena i prođeš pored apoteke, uđi i pitaj. To je onaj osećaj kad danima znaš da treba da kupiš puder, maskaru i prosto te podseti. Ne znam je li pametno, ali ja tako radim :)
      Svi bi trebalo da imaju testere, ali ih na žalost prodavačice drpaju!

      Delete
    5. Pa ih preprodaju - to sam stvarno viđala! Strašno!

      Delete
  6. Bas se vidi napredak i na slikama i uzivo i bice sve bolje i bolje. :)

    ReplyDelete
  7. <3 za tebe Katja :* Большое спасибо!

    ReplyDelete
  8. Odličan napredak!:) I ja bih ti preporucila da pan stik zamenis nekim drugim puderom, sada ti nece praviti probleme jer pred kraj terapije i par meseci kasnije bukvalno sta god da namazes nece biti problema ali moze ti napraviti kasnije probleme.. Bas sam pricala sa jednom devojkom koja je morala da pije lek i po drugi put, i po njoj najbolje da koristis ono sto ti nije smetalo ni kad je lice bilo najgore.:)

    ReplyDelete
  9. Lice ti se stvarno preporodilo! Uz tebe sam, i držim fige da se stanje i dalje svakim danom popravlja. :*

    ReplyDelete
  10. Da liiii je Anja tu da cujem kraj priceeeee :(

    ReplyDelete
  11. Bok Anja... Drago mi je da sam naisla na tvoj blog jer imam slicnu pricu. Imam 20 god i od svoje 15 se borim sa aknama. Sve sam terapije sa antibioticoma i kremama prosla, nista nije dugorocno pomoglo. Osim uzasnim akni po obrazima imam jako masnu kozu, prosirene pore i oziljke. Trenutno sam mjesec dana na oralnoj kontracepciji i nevidim napredak, popit cu josjednu kutiju, ako se stanje barem malo ne popravi idem dermatologu po roacutan. Tvoje iskustvo me je pomalo ohrabrilo i hvala ti na tome. Mozda ipak ima nade.

    ReplyDelete
  12. Anja pisi sta je bila na kraju plssss,da li si sredila lice:)

    ReplyDelete
  13. Htela sam da te pitam koji ti je bolji puder, HM ili dermablend i koji trenutno koristis i da li kada biras puder gledas za normalnu do suvu kozu ili za kombinovanu?? I ja sam na rokiju i muku muci da nadjem odgovarajuci puder, HM mi je odican, ALI jako slabo prikriva cak i sa dva sloja, a derma odlicno prikriva ali mi je pretezak za dan, a pogotovo za svaki dan, pozz :)

    ReplyDelete
  14. Znam da je tema od pre, ono sto hocu da te pitam je koliko je sve ukupno terapija trajala, kolika ti je bila doza dnevna i ako ti nije problem da okacis sliku lica kakvo ti je danas. P.s pitam jer sam nedavno krenula sa terapijom.Unapred hvala, pozdrav:)

    ReplyDelete
  15. Cao :)
    Zanima me jesi li trajno resila problem sa aknama?
    Ja nemam bas takav problem kao sto je twbi bilo ali cisto da vidim kakvo je iskustvo na duze staze :)
    Milica

    ReplyDelete
  16. Zdravo svima koji naidju na ovoj blog. Proslo je 10 godina od kada sam bila na Roakutanu. Anja je! Lice je vecinom vremena super - s vremena na vreme izadje po par bubuljica tu i tamo. Roakutan me je spasio! Svasta se od 2014 promenilo, a ja sam zaboravila sifru za ovaj blog i nikako ne mogu da se ulogujem da dam neki update. Mozete me naci na Tik Toku - @queenofrandomnesss - i videti kako izgledam sada! Pozz svima!

    ReplyDelete