Monday, September 3, 2012

Review: Avon - Clearskin Professional Acne Mark Treatment


Posle višemesečnog pretraživanja i razgledanja raznih blogova odlučila sam se na taj hrabri potez - da i ja započnem sopstveni blog. Kako me najviše zanimaju recenzije raznih kozmetičkih preparata i šminke, i sama ću početi sa jednom recenzijom. U pitanju je Avonov Clearskin Professional Acne Mark Treatment. Odlučila sam se na ovaj korak pošto nisam uspela da nađem ni jednu recenziju na srpskom jeziku, a znam da je meni ista bila potrebna kad sam razmišljala da probam ovaj proizvod.


Već nekoliko godina unazad uveliko vodim bitku sa aknama i nečistom kožom. Moram vam priznati, mnogo je stresan i neprijatan ceo taj proces oko smirivanja i dovođenja kože lica u normalu. Elem, pokušavala sam sa raznim proizvodima za negu lica koji pomažu borbi protiv akni i nekim čudom sam uspela da se rešim većine problema, koža mi se iščistila i sad samo povremeno imam neku upaljenu bubuljicu (najviše u predelu brade i obraza). Posle svih tih upala tokom godina ostala mi je na licu gomila hiperpigmentacija i flekica, koje su pretežno roze i tamno crvene, neke čak i braon boje. Dugo sam tražila i raspitivala se o raznim preparatima koji pomažu izbeljivanju fleka od akni. Čini mi se da ih ima podosta na našem tržistu - proizvode ih između ostalog Murad, Neostrata, Dr. Wolf… Najveći problem je što praktično nigde nema uzoraka ovih preparata. Premda je većina proizvoda namenjenih ovom problemu poprilično skupa (par hiljada dinara), nikako nisam mogla da se usudim i da kupim neki serum, kremu… Moja koža je jako osetljiva i par puta mi se dešavalo da baš loše reagujem na tretmane raznih vrsta. Kada sam već bila odustala od traženja rešenja i kada sam bila spremna da pustim kožu da se sama oporavi (ne znam ni da li je to moguće), sasvim slučajno sam naišla na ponudu u Avonovom katalogu za roll-on tretman protiv akni sa 2% salicilne kiseline. Cena je, za razliku ostalih proizvoda za izbeljivanje flekica, bila jako pristupačna - čini mi se oko 500 dinara. Odlučila sam da ga naručim i probam. Nikako nisam mogla da dočekam da mi stigne porudžbina i da počnem da koristim ovaj tretman. Već sam unapred isplanirala koja ću mesta prvo da mažem. 


Odlučila sam se za dve flekice - jednu malo tamniju i stariju na bradi i jednu iznad gornje usne koja je bila novija i pomalo rozikasta. Iz predostrožnosti nisam mazala na sve hiperpigmentacije koje imam - a imam ih mnogo - u slučaju da loše reagujem na proizvod. U nezi kože sam koristila i pre ovog tretmana salicilnu kiselinu, i moja koža lepo reaguje na nju. Verovatno ste i pre čitali da se salicilna kiselina koristi u tretmanu akni i da nije preporučljivo da se izlažete suncu dok je koristite. Kako je bio april kada sam došla u posed ovog preparata, moram da priznam da ga zbog nadolazećeg letnjeg perioda i sunca nisam dugo koristila - možda mesec i po dana, i to samo uveče, pred spavanje. I rezultati su bili fenomenalni! Nisam osetila nikakvo peckanje ni svrab pri prvom nanošenju, niti pri svakom kasnijem. Obe flekice su skroz nestale - ona mlađa i rozikastija je potpuno nestala posle samo dve nedelje, možda i kraće (ne sećam se baš najbolje), dok je ova druga izbledela i posle par nedelja potpuno nestala. Kako sam već bila navikla da mažem na ista dva mesta, a i da ne gledam u ogledalo, iznenadila sam se kada sam zapravo posle nekog vremena shvatila da mažem kožu na kojoj nema nikakvih promena. Oduševio me je proizvod!


Veoma je lepog mirisa (mada malo jakog i previše postojanog za moj ukus - liči na neki muški losion) i tekstura mu je gelkasta, ali nije mnogo lepljiv i gust - lako se razmazuje i potrebna vam je jako mala količina ako se ciljano nanosi. Pakovanje je poprilično pozamašno - 50 ml. Jedina mana mu je što dolazi u roll-on formi, a kuglica kojom bi trebalo da se nanosi je baš, baš velika i uopšte nije praktična za upotrebu ako pokušavate ciljano nanošenje na nepravilnosti. Taj problem sam rešila što sam nabavila četkicu, običnu, kao onu za nanošenje korektora. Dobra zamena za četkicu su i prsti - probala sam u početku prstima da nanosim tretman i čini mi se da ni to nije loša opcija. Meni lično smeta što mi prsti ostanu mirišljavi posle. Mislim da mi se lice i ujutru oseća na ovaj tretman. Jedva čekam da malo zahladni i povuče se sunce, da dođe jesen, pa da napadnem i ostale flekice po licu. Mislim da će se sve povući!


U svakom slučaju, proizvod bih preporučila u borbi sa hiperpigmentacijama. Meni se pokazao kao veoma uspešno sredstvo za uklanjanje nepravilnosti - i to samo posle par nedelja korišćenja. Planiram da napišem i dopunu recenzije kad ga budem malo duže koristila. Kutiju u kojoj je stigao proizvod sam bacila, ali sliku pakovanja ću da okačim.

Evo kako izgleda tuba:
A ovo piše na poleđini:


2 comments:

  1. Znas li koje su posledice ako ovim tretiramo kozu u toku leta?

    ReplyDelete
  2. Bas to mi treba...obavezno narucujem...hvala ti sto si podelila svoje utiske!!!

    ReplyDelete